Algemeen

Profielschets nieuwe burgemeester aangeboden aan Gouverneur Bovens

Door Gilsing lokale media

De profielschets voor de nieuwe burgemeester van Beesel is maandagavond tijdens een speciale raadsvergadering aangeboden aan Gouverneur Theo Bovens. Deze profielschets is opgesteld aan de hand van wensen van de gemeenteraad en de input van de inwoners, verenigingen, ondernemers en partners. Ongeveer 500 Beeselnaren hebben tijdens gesprekken aangegeven welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben en welk advies zij mee willen geven. Wat daaruit blijkt? Beesel zoekt vooral naar een sterke, vooruitstrevend leider met gevoel voor de gemeenschap die Beesel op voortouw neemt.

“Beesel daagt je uit!” zegt helemaal wat wij zoeken. Een burgemeester die het als een uitdaging ziet om als benaderbaar, betrokken burgemeester de handschoen op te pakken om Samen het verschil te maken.” Aldus de vertrouwenscommissie, die belast is met de zoektocht naar en benoeming van een nieuwe burgemeester. Dit blijkt ook wel uit de gesprekken die we met inwoners, verenigingen, ondernemers, partners gevoerd hebben.

De inwoners van de gemeente Beesel zoeken een burgemeester die vooral betrokken en benaderbaar is in combinatie met een aanjager, goede luisteraar en een ambassadeur van de toekomstbestendige gemeente Beesel.

Maandag nam de Gouverneur, Theo Bovens in ontvangst. Hij zal de sollicitatieprocedure in gang zetten. De vacature loopt van 15 juli tot 26 augustus 2019. Naar verwachting levert dit proces rond februari 2020 een nieuwe Beeselse Burgemeester op.
Meer informatie is terug te vinden op www.beesel.nl/beeselzoektburgemeester

 

|Doorsturen