Algemeen

De Lommerbergen decor van afsluiting KERNgezond


REUVER – Landal De Lommerbergen was het decor van de afsluiting van wederom een mooi schooljaar KERNgezond in Reuver.

De leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Triolier en de leerlingen van de groepen 6 van Bösdael waren te gast op het vakantiepark. Geheel sportief en in de filosofie van KERNgezond arriveerden de kinderen per fiets.

Nadat ze verdeeld waren in vier groepen werd aan de slag gegaan met de vier verschillende onderdelen. Zo gingen de kinderen de natuur in met een Natuurbox. In de natuurbox zaten vragen over de natuur die de kinderen moeste beantwoorden door goed te kijken naar bijvoorbeeld de bomen. Verder maakten ze een eigen zaadbommetje. Met klei, potgrond en enkele zaadjes kneden de kinderen een kleine bol. Deze zaadbol, als hij uitgehard is, kan vervolgens kapot gegooid worden op de grond, de zaden verspreiden zich en zo groeien na een tijd verschillende wilde bloemen.

Ook gingen de kinderen de moestuin in en probeerden ze via een quiz verschillende groenten en kruiden te onderscheiden van elkaar. Hoe ziet een tomatenplant eruit en wat is laurier? De kinderen bleken dit al behoorlijk onder de knie te hebben en kwamen met vele goede antwoorden op hun quizblad.

Verder werkten de kinderen goed samen tijdens het lasergamen en maakten ze de meeste mooie constructies met bamboestokken. Hierbij moest goed samengewerkt en geluisterd worden naar elkaar.

Een erg leuke en leerzame afsluiting van een schooljaar KERNgezond in Reuver. De kinderen sloten dan ook met een groot applaus af voor KERNgezond en Landal De Lommerbergen.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties