Bedankt voor uw textieldonaties in 2017 aan Sympany

Utrecht, 6 februari 2018 – 23 miljoen kilogram kleding, textiel en schoenen zijn het afgelopen jaar door jullie gedoneerd in de textielcontainers (en huis aan huis inzameling) van Sympany. Via de containers (en huis aan huis inzamelingen) in gemeente Beesel is door Sympany 134.344 kg ingezameld! Maar niet alleen via de textielcontainers en huis aan huis is textiel ingezameld. Ook via bedrijven, scholen en verenigingen.

In steeds meer gemeenten verandert de manier waarop afval wordt ingezameld. Restafval wordt steeds minder frequent huis aan huis opgehaald en steeds vaker moet voor afval worden betaald. Een goede zaak. Want een beperking van afval en betere scheiding is goed voor het milieu.

Nadeel is dat afval wordt achtergelaten in de vrij toegankelijke textielcontainers zoals die van Sympany. Steeds vaker treffen wij huishoudelijk afval, elektronica, glas, verf en ander soorten vuil en viezigheid aan tussen het textiel. Een onprettige klus voor onze medewerkers om dit afval tussen het textiel uit te halen. Nog erger is het, als het textiel zo bevuild is, dat ook goed textiel onbruikbaar is geworden. Zonde! Om het gedoneerde textiel tegen vuil, viezigheid en nattigheid te beschermen is het van groot belang dat het in een gesloten plastic (vuilnis)zak wordt aangeboden.  

Tegenover één kilogram afval tussen het textiel moet 5 kilogram goed textiel staan om het tot een positief resultaat te brengen.

Het is een misvatting dat alleen kleding welkom is in de textielcontainers van Sympany. Ook schoenen accessoires en overig textiel mag in de textielcontainers. Regelmatig krijgt Sympany de vraag of ook dekbedden of kussens welkom zijn. Nee, deze zijn niet welkom in de textielcontainers van Sympany. Ze bestaan voornamelijk uit (niet textiele) vulling en zijn voor Sympany niet bruikbaar. Dit geldt ook voor matrassen. Op de gemeentewerf informeren ze u graag waar u deze spullen wel kwijt kunt.

Uw textieldonaties bieden mensen kansen in Nederland, Afrika en India.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties